Kerékpárosoknak

A kerékpáros-barát szálláshely!

Kerékpárral hozzánk érkező vendégeink számára mindent megteszünk, hogy az éjszaka kerékpárnak és kerékpárosnak is a legnagyobb nyugalomban teljen. A reggel eljöttével pedig nyugodt szívvel pattanjanak újból nyeregbe. 

- zárt, fedett kerékpár tároló; 

- a környék felfedezéséhez térképek, túraleírások; 

- kerékpár szállítási lehetőség (igény esetén). 

 

TÚRA AJÁNLATAINK
Határtalan délvidéki barangolások

Kiépített utak, forgalom nélküli árvízvédelmi töltések, kedves emberek, érdekes látnivalók és a természet maga... Mohács és vidéke, a Duna, a Duna-Dráva Nemzeti Park, a környék sokszínű nemzetiségi hagyományai, a jó borok nagyszerű lehetőségeket nyújtanak a vidék kerékpáron való megismerésére. 

Akár saját, akár bérelt kétkerekűre is pattan az ember, itt megtalálja a nyugalmat, a természet békéjét és egy pár napos, a környéken tett tekergést követően szinte újult erővel térhet haza és mindez egy 30 km-es sugarú körben! 

 

TÚRA 1.
Baranyai dombok között, nehézségi fok: ***

Útvonal: Mohács - Székelyszabar - Hímesháza - Erdősmárok - Kisnyárád - Lánycsók - Mohács (kb. 35 km)

Mohács városát övező dombok között megbúvó sváb-magyar falvak között kanyarog az a kisforgalmú út, mely az egyik kedvenc túraútvonalunk.. Székelyszabar, Hímesháza, Erdősmárok…szép nevű települések, csörgedező patakok, ligetes erdők, barátságos emberek. A túraút közepes nehézségű, de az emelkedők után majdnem mindig lejtő következik. 

 

TÚRA 2.
Kerékpárral a Bédai-erdőbe, nehézségi fok: **

Útvonal: Mohács - Kölked - Bédai Vadászkastély - Bédai holtágak - Kölked, Fehérgólya múzeum - Mohács (kb. 25 km)

A Duna-Dráva Nemzeti Park Bédai Tájvédelmi Körzete Európa egyik legutolsó vizes, árteres, holtágakkal átszőtt vidéke. A terület a határ közelsége miatt sokáig teljesen elzárt vidéknek számított, melynek okán a mai napig megmaradt hamisíthatatlan dunai ártéri erdőnek. Kis szerencsével a reggeli vagy esti órákban őzekkel, szarvasokkal, de nem ritkán vaddisznókkal, rókákkal is összefuthat a természetkedvelő kerékpáros. 
A környék majd végig árvízvédelmi töltésekkel körülvett, melyek tökéletesen alkalmasak nyugodt, forgalomtól mentes kerékpározásra. Az útvonal fele jó minőségű, aszfaltozott árvízvédelmi töltéseken, míg a másik fele horgászok és az erdészet által használt alsóbb rendű közúton halad. 

  

TÚRA 3.
Mohács - szigeti túra, nehézségi fok: **
Útvonal: Mohács - Újmohács- Hóduna - Budzsák - Karapancsa - Homorúd - Mohács (kb. 40 km)

Az útvonal az újmohácsi kompkikötőből indul, miután átkeltünk Mohácsról a Dunán. Délnek fordulva végig a Duna aszfaltozott árvízvédelmi töltésén biciklizünk tanyák, holtágak mellett elhaladva. Útvonalunk a Duna mellett vezetett nemzetközi kerékpárút része, itt egész Európa kerekeseivel találkozhatunk. A gátról letérve Hóduna kicsi településére érünk mely ma már csak pár porta lakhelye. Innen a vadregényes Karapancsai erdőbe érünk melyben az ország egyik leghíresebb vadászkastélya bújik meg. Homorúd és a Riha-tó érintésével érkezik vissza a túra az újmohácsi kompkikötőbe. A túra szinte egészében a Duna-Dráva Nemzeti Park területén halad.

 

 

Gyorstárcsázás mobilról Plain block background

Centrum Panzió várja a hívásod: +36/30 6464761