Magunkról

A panziónk épülete 1900-as évek elején

 

Az 1700-as évek utolsó harmadában, az akkori Mohács nyugati szélén, a Duna holtágain átvezető út mellett a Pécsi Püspökség borkimérés építését határozta el. A kő falakon álló boltozatos épület földszintjén vendéglő, pincéjében a püspök bora kapott helyet. 

A borkimérést felügyelő pécsi barátok a forgalom számba vétele után már nehezen szánták rá magukat a hazáig tartó szekerezésre, emiatt rábírták a püspököt arra, hogy a házra egy emeletet építtessen; itt számukra pihenő szobákat alakítottak ki. 

Eddig a legenda…

Később a település kikerült a püspökség fennhatósága alól, a város gyarapodott,  s a régi ház,  - földszintjén idő közben boltot, emeletén lakásokat alakítottak ki - szerényen, kicsit öregecskén, új, díszes városi házak között találta magát.

Aztán az idő kereke fordult egyet.

A közelmúltban családunk megvásárolta az időközben meglehetősen lepusztult épületet;  megidéztük a múltat, s mára a ház teljes átépítésével, sok munkával, energiával és még több szeretettel alakítottuk ki Önöknek a Centrum Panziót és Kávézót.  

Szeretnénk, s mindent meg is teszünk azért, hogy a ház vendégei családias légkörben, a lehető legnagyobb kényelemben tölthessenek el néhány gyönyörű napot városunkban, Mohácson.  

Gyorstárcsázás mobilról Plain block background

Centrum Panzió várja a hívásod: +36/30 6464761